新疆自考网上课程/教材购买入口

2022年下半年新疆自考《英语二》模拟题及答案(九)

发布日期:2022-08-27 16:47:06 编辑整理:新疆自考网 【字体: 【学历咨询】
立即试听

《自考视频课程》名师讲解,轻松易懂,助您轻松上岸!低至399元/科!

The motorcar will undoubtedly change significantly over the next 30 years. It should become smaller, safer,and more economical, and should not be powered by the gasoline engine. The car of the future should be far more pollution-free than present types.


Regardless of its power source, the auto in the future will still be the main problem in urban traffic congestion (拥挤). One proposed solution to this problem is the automated highway system.


When the auto enters the highway system, a retractable (可伸缩的) arm will drop from the auto and make contact with a rail, which is similar to those powering subway trains electrically. Once attached to the rail,the car will become electrically powered from the system, and control of the vehicle will pass to a central computer. The computer will then monitor all of the car’s movements.


The driver will use a telephone to dial instructions about his destination into the system. The computer will calculate the best route, and reserve space for the car all the way to the correct exit from the highway. The driver will then be free to relax and wait for the buzzer (蜂鸣器) that will warn him of his coming exit. It is estimated that an automated highway will be able to handle 10,000 vehicles per hour, compared with the 1,500 to 2,000 vehicles that can be carried by a present-day highway.


练习题:


Choose correct answers to the question:


1. One significant improvement in the future car will probably be ________.

A. its power source

B. its driving system

C. its monitoring system

D. its seating capacity


2. What is the author’s main concern?

A. How to render automobiles pollution-free.

B. How to make smaller and safer automobiles.

C. How to solve the problem of traffic jams.

D. How to develop an automated subway system.


3. What provides autos with electric power in an automated highway system?

A. A rail.

B. An engine.

C. A retractable arm.

D. A computer controller.


4. In an automated highway system, all the driver needs to do is ________.

A. keep in the right lane

B. wait to arrive at his destination

C. keep in constant touch with the computer center

D. inform the system of his destination by phone


5. What is the author’s attitude toward the future of autos?

A. Enthusiastic.

B. Pessimistic.

C. Optimistic.

D. Cautious.


参考答案及解析


1.[A] 推断题。从第2段首句可以看出第2段主要讲未来汽车的变化方向。该段第2 、3句说它将变得更小巧、安全、节能,给它提供动力的将不再是汽油发动机。而第3段也着重展望了未来汽车动力系统的新模式,故未来汽车一个最重要的改进就在于它的能量来源,故答案为A。


2.[C] 事实细节题。第3段首句提到,未来的汽车仍将是令城市交通拥挤的主要问题而这也是作者最为关心的问题,C之相符。其他各项在文章中都提到过,但并非the main problem,故排除。


3.[A] 事实细节题。文章第4段第1、2句提到,当汽车进入高速公路系统后,一只自动伸缩臂就会从车上伸下来,搭上一根铁轨,这根铁轨类似于为地铁列车提供电能的那些铁轨,一旦汽车连接到rail上,它就可以从中获得电能。因此A正确。


4.[D] 事实细节题。最后一段首句提到,司机将通过电话发出指令,把目的地输入系统。由此可见,司机可以使用电话来告知系统他的目的地,故选D。A、B、C在文中没有提及。


5.[C] 推断题。根据第2段和最后一段(特别是最后一句)不难看出作者对于汽车发展的前景持乐观态度,故选C。


以上是“2022年下半年新疆自考《英语二》模拟题及答案(九)”的全部内容,关于更多新疆自考资讯,请关注《新疆自考网微信公众号》或者点击在线咨询 >>

关注新疆自考网微信公众号

其他人还看了:
新疆自考网课程学习中心


新疆自考网声明:


1、由于各方面情况的调整与变化,本网提供的考试信息仅供参考,考试信息以省考试院及院校官方发布的信息为准。


2、本网信息来源为其他媒体的稿件转载,免费转载出于非商业性学习目的,版权归原作者所有,如有内容与版权问题等请与本站联系。


新疆自考-便捷服务